Vielsesringe


Vielsesringe i 18 karat guld lavet på bestilling til bruden. To utraditionelle, femkantede vielsesringe der kan bæres sammen eller hver for sig.

vielsesringe guldIt´s a perfect match!

To grafiske vielsesringe i 18karat guld, hvor profilerne passer perfekt ind i hinanden.

grafisk-vielsesring-hvidguld-diamant-koebenhavn-1 Grafisk vielsesring i 18karat hvidguld med diamant. Den femkantede profil skifter fra bred til smal og gør plads til en eller flere diamanter.

 

Vielsesringe i 14karat guld. Lavet på bestilling og støbt med historie – flere generationers guld blev smeltet om til et sæt grafiske vielsesringe.

 

 

 

Guldsmedens guide til vielsesringe

Først og fremmest…tillykke!

 

En vielsesring er mere end bare en ring.

Det kan være svært at vælge, hvordan en vielsesring skal se ud, fordi den er forbundet med så meget mere end blot æstetik….og man skal have den på hver dag, resten af livet! Det kan virke næsten uoverskueligt. Derfor har jeg lavet denne lille guide til, hvad du skal overveje når du køber vielsesringe.

 

Materiale
Skal det være gult guld, hvidguld, sølv eller noget helt tredje. Ofte er det ikke begge parter der ønsker samme materiale, men ringene kan sagtens komme til at passe sammen alligevel, selvom de ikke har samme farve. Man kan skabe en sammenhørighed i designet – bogstaveligt talt. Jeg har for eksempel arbejdet med vielsesringe, der passer ind i hinanden, på forskellige måder.

Gult guld er et helt fantastisk materiale, og bliver kun flottere med tiden.

Hvidguld er en legering af guld og andre metaller, der en anelse mere gråt en sølv.

Sølv er noget blødere materiale, så man kan risikere at få lidt større mærker i sine vielsesringe, men sådan er det jo også med livet og ægteskabet – der kommer nogle små bump på vejen.

 

Design
Skal den være klassisk eller må den godt skille sig lidt ud? Skal der sten i, eller skal der bare være mulighed for det senere? Hvor bred skal den være? Skal de passe sammen?

Det er en ring, du skal have på hver dag og den skal passe til det hele. Du skal overveje, om det er en ring du ønsker at kunne arbejde med, i nogen brancher kan det være godt at få en helt klassisk vielsesring der ikke kan hænge fast i noget. Men samtidig må man ikke blive alt for praktisk, en vielsesring skal jo være ligesom man ønsker sig.

Designet er dog det sværeste at rådgive om, da det er en meget personlig sag. Find en guldsmed der har et udtryk som tiltaler jer, og arbejd videre fra det.

 

Pris
Hvad kommer først, prisen eller ringene? Man kan sagtens starte med at finde en pris og ud fra prisen designer jeg et par vielsesringe. Man kan for eksempel justere lidt på pris, ved hjælp af en lidt højere eller lavere karat.

Gravering
Navn og dato er det mest klassiske valg – men der er mange muligheder, så længe der er plads i ringen, indvendig eller udvendig.

 

vielsesringe sølv klassiskKlassiske vielsesringe i 925 sterling sølv med oval profil.

vielsesringe guld

Vielsesringe der passer sammen i udtrykket, men herreringen i 18karat hvidguld og dameringen i 18karat gult guld.

 

Copyright © fiebodenhoff.dk