Bærende konstruktioner 

 

 

 

 

 

 

 

 

En bærende konstruktion, 1,2 og 3

 

Mit arbejde beskæftiger sig med den udvikling, der følger med en mere voksen rolle i livet. Som lille har man en forestilling om at de voksne ved alt, kan alt og må alt. Jeg ved ikke alt, jeg kan ikke alt og jeg må ikke alt, men alligevel kalder jeg mig voksen.

Udfordringen ligger i at kunne bære den voksnes ansvar, og ikke bukke under for vægten, selvom livet stadig rummer usikkerhed og skrøbelighed og det til tider kan føles som om man er på dybt vand, selvom man synes man burde være stærkere. Det kan være svært at finde sin plads og ro i en travl hverdag med mange forpligtelser og et ønske om at være flere steder på en gang. Men man bliver mere hærdet og rundet med årene og der er tider hvor det lykkes og man oplever en balance i livet.

Jeg har arbejdet med halskæder, fordi det ligesom ansvar er noget vi tager på os og kan mærke tyngden af. Stålet er et gennemgående materialevalg i alle halskæderne og er både hårdt og tungt, men samtidig et stærkt og nødvendigt led i en bærende konstruktion. Det underbevidste er knyttet til havet og er repræsenteret i de fund jeg har gjort på stranden. Hvad er det der gør at jeg samler netop den sten op, som langsomt er blevet rundet med årene? Eller det stykke træ, der er blevet hærdet og mørkt af havet og som passer perfekt til mine to fingre? Det sker intuitivt, og det er den samme intuition man må benytte sig af i sit voksne liv og stole på er rigtig.

Copyright © fiebodenhoff.dk